Hateboer: "We kwamen om een resultaat te halen en te winnen"

9 december 2020, 23:27   Bijgewerkt: 9 december 2020, 23:43

Waar Ajax er vanavond niet in slaagde te overwinteren in de Champions League, waren er twee Nederlanders in de Arena die wel blij waren. Marten de Roon en Hans Hateboer zitten met Atalanta Bergamo voor het tweede jaar op rij bij de laatste zestien van het miljardenbal. "We wisten wat ons te doen stond en het is heerlijk om hier te winnen en toch weer te overwinteren", luidde de eerste reactie van Hateboer.

De Roon gaf na afloop aan dat de ploeg wat minder aanvallend speelde dan normaal, maar Hateboer zag dat anders. "Ons plan was hetzelfde als in de heenwedstrijd", vertelde hij aan [a,https://www.veronicainside.nl/nieuws/fragment_hateboer-de-eerste-helft-was-niet-om-aan-te-zien,_blank,Veronica]. "We kwamen om een resultaat te halen en te winnen. We hebben in de afgelopen jaren wel eens op de verdediging gespeeld, maar dat ligt ons toch niet erg. Op een gegeven moment waren zij achterin aan het rondtikken. Dat was voor ons wel prima. Zolang de keeper de bal heeft, kunnen zij niet scoren. De eerste helft was absoluut niet leuk om naar te kijken, maar voor ons was het prima."

De vraag is of de overwintering van invloed gaat zijn op het wel of niet aanblijven van trainer Gian Piero Gasperini, die volgens eerdere berichten zijn ontslag zou hebben ingediend na een ruzie met aanvoerder Papu Gomez. "Het is allemaal een beetje raar geweest de laatste dagen, maar we hebben ons gewoon gefocust op de wedstrijd", reageerde Hateboer. "Verder zijn we daar als team niet echt mee bezig geweest. Ze wilden het over de wedstrijd heen tillen, dus ik ben ook heel benieuwd wat er gaat gebeuren."

"Je weet zelf ook: als de media een klein iets horen, gaan ze er zelf veel meer van maken dan het is", vervolgde de back. "Ik denk dat niemand van de buitenwacht het verhaal weet en ik ga hier ook niet voor de camera vertellen wat er echt gebeurd is. Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren, maar onze taak was vandaag alleen om door te gaan, en we zijn door."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen