'Financiële opsteker voor FC Barcelona na uitspraak CAS'

10 december 2020, 14:44

FC Barcelona is door het internationaal sporttribunaal CAS in het gelijk gesteld in de zaak die het had aangespannen tegen Santos, zo melden diverse Spaanse media donderdag. De Braziliaanse club is Barça een bedrag van 2,9 miljoen euro verschuldigd omdat het in 2016 een gemaakte afspraak niet nakwam bij de overgang van Gabriel Barbosa naar Inter.

Toen Barça in 2013 Neymar voor tientallen miljoenen overnam van Santos, bedong het een optie tot koop op Gabigol. De aanvaller verkaste in 2016 voor 25 miljoen euro naar Inter, zonder dat de Catalanen daarover waren ingelicht. Door Barça niet tijdig op de hoogte te stellen van de aanstaande transfer, pleegde Santos contractbreuk.

Het schenden van de afspraak kost Santos 2,9 miljoen euro. Een meevaller voor FC Barcelona, dat als gevolg van de coronacrisis in financieel zwaar weer verkeert. Bedroefd zal men bij Barça niet zijn dat Gabriel Barbosa nooit in Camp Nou heeft gespeeld: de aanvaller mislukte bij Inter en voetbal inmiddels weer in Brazilië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen