Van de Looi: "Zijn ambitieus en enthousiast, maar niet arrogant"

10 december 2020, 16:58

Erwin van de Looi is tevreden met de loting voor het EK 2021 Onder 21 jaar. Jong Oranje treft in de groepsfase Duitsland, Roemenië en Hongarije van 24 tot en met 31 maart en uit die poule gaan twee teams door naar de finaleronde, die in de zomer wordt gehouden. Duitsland is logischerwijs de meest zware tegenstander op voorhand.

"We kennen de Duitse ploeg. Een aantal jongens speelt ook in Nederland. Bekend team, bekende trainer", zei Van de Looi over coach Stefan Kuntz. "Daar kijk ik wel naar uit. Twee jaar geleden hebben we nog tegen ze geoefend (3-0, verlies). Dat was een hele andere situatie. Wij begonnen net met deze ploeg en zij bereidden zich voor op het EK in 2019. Die spelers waren ouder. Er zit niemand meer in van toen."

Met Hongarije treft het Nederlands elftal ook een van de organiserende landen, samen met Slovenië. "Het gastland is mooi om tegen te spelen. We zijn ambitieus en enthousiast, maar niet arrogant. We zijn er lang niet bij geweest. Laten we ons eerst maar eens bewijzen, iedere wedstrijd weer", aldus Van de Looi over de kansen het Nederlands elftal onder 21 jaar. 

Nederland zat ondanks de groepswinst van EK kwalificatiepoule 'slechts' in Pot 2, waardoor er sowieso een zware ploeg bij zou komen. Spanje, Frankrijk en Engeland waren naast Duitsland de andere mogelijk tegenstanders voor Van de Looi en zijn mannen.

Lees ook: Jong Oranje treft Duitsland

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen