'Vertrek Gasperini afgewend, wel evaluatie eind dit seizoen'

10 december 2020, 20:27

Atalanta kwalificeerde zich woensdagavond nog ten koste van Ajax voor de volgende ronde van de Champions League, maar buiten de lijnen is het allesbehalve rustig bij de Italianen. De breuk tussen trainer Gian Piero Gasperini en aanvoerder Papu Gomez is nog altijd niet gelijmd en ook Josip Ilicic is een stoorzender bij Atalanta. Volgens Sky Italia heeft het nog niet direct gevolgen. De situatie wordt aan het eind van dit seizoen geëvalueerd, al zou Ilicic in de winterstop mogen vertrekken.

De onrust begon vorige week tijdens het uitduel bij FC Midtjylland, toen Gasperini wilde dat Gomez op de rechter- in plaats van linkerflank ging spelen. Gomez weigerde, waarna een ruzie en handgemeen ontstond. Hij werd vervolgens gewisseld. Ilicic koos de kant van zijn aanvoerder en zat tegen Ajax op de bank, maar opmerkelijk genoeg stond Gomez 'gewoon' in de basis in Amsterdam. In het weekend was hij overigens niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor het duel met Udinese, maar die wedstrijd werd afgelast door hevige regenval.

Gasperini bood na de ruzie met zijn aanvoerder zijn ontslag aan, wat niet werd geaccepteerd door de clubleiding. Het resultaat in Amsterdam gaf hen gelijk, maar de sfeer in de spelersgroep van Atalanta is tot het nulpunt gedaald. De clubleiding wil nu tot het eind van het seizoen afwachten om vervolgens te evalueren met Gasperini. Hij ligt nog tot juni 2022 vast bij Atalanta.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen