Ajax ontloopt winnend Bayer, Benfica eindigt tweede

10 december 2020, 20:45

Ajax ontloopt Bayer Leverkusen in elk geval in de zestiende finales van de Europa League. Met het ingaan van de laatste speelronde stond Peter Bosz met zijn reeds geplaatste ploeg nog de tweede plaats van Groep C, maar rekende af met Slavia Praag (4-0), van wie het de kop daardoor overnam. Benfica blijft wel een van de mogelijke tegenstanders, omdat het achter Glasgow eindigt. 

Door de 1-0 nederlaag eerder op bezoek in Tsjechië stond Bayer Leverkusen op onderling resultaat nog onder de opponent van donderdagavond. Dus was er een zege nodig om de eerste plaats over te nemenvan Slavia Praag en voor Bosz het bij de loting geplaatste Ajax te ontlopen. Het elftal van de Nederlandse coach, die een basisplaats had ingeruimd voor Daley Sinkgraven, verkeert in prima vorm en trok die lijn uitstekend door.

Twee treffers van Leon Bailey binnen ruim een half uur bracht Bayer Leverkusen in een zetel, waarna Moussa Diaby op aangeven van Sinkgraven na een klein uur het duel in het slot gooide. Vrijwel direct daarna kreeg de Nederlandse back rust van Bosz, die daarmee al vier keer had gewisseld. In gevaar kwam de zege en daarmee koppositie desondanks geen seconde, want via Karim Bellarabi werd er zelfs nog gescoord, waardoor Ajax voorlopig een weerzien met Bosz bespaard blijft.

Standard Luik - Benfica 2-2

Door een uitdoelpunt minder in de onderlinge wedstrijden met Rangers had Benfica de eerste plek niet meer in eigen hand donderdagavond. De ploeg van basisspeler Jan Vertonghen had een beter resultaat nodig dan het elftal van Steven Gerrard. Een snelle achterstand deed Benfica uit via Éverton weliswaar direct ongedaan, maar ook de Schotten kwamen op voorsprong. En waar de Portugese grootmacht opnieuw een achterstand ongedaan moest maken, hield Glasgow in Polen de voorsprong vast en bouwde het die zelfs uit. Benfica eindigt door een uiteindelijk zelfs minder resultaat tweede en behoren zo wel tot de mogelijke opponenten van Ajax.

Overige uitslagen:

Hapoel Be'er Sheva – OSG Nice 0-0

Lech Poznan – Rangers 0-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen