PSV als groepswinnaar naar knock-outfase na zege

10 december 2020, 20:54   Bijgewerkt: 10 december 2020, 21:14

PSV heeft de groepsfase van de Europa League in stijl afgesloten door de groepswinst binnen te slepen. Het dominerende spel leverde via Donyell Malen een verdiende voorsprong op en in de tweede helft werd deze verder opgeschroefd door Denzel Dumfries en Joël Piroe (twee goals): 4-0. Door het puntenverlies van Granada tegen PAOK (0-0) gaat PSV als groepswinnaar de loting in.

Trainer Roger Schmidt had al aangegeven om enkele spelers rust te geven. Zodoende begon de jonge Amerikaan Richard Ledezma in de basis, maar zijn optreden kwam snel ten einde. Na een onschuldig duel moest hij per brancard het veld verlaten. Het was het enige smetje op de eerste helft. Op twee uitbraken van Omonia na speelde PSV de eerste 45 minuten volledig op de helft van de tegenstander. Uiteraard leverde dat de voorsprong op: Malen dook tien minuten voor het rustsignaal de zestienmeter in, maar zag nog net geen gaatje. De bal kwam via een combinatie bij Phillipp Max terecht. De vleugelverdediger had voor de zoveelste keer dit seizoen een goede voorzet in huis. Malen haalde het maximale uit de voorzet, namelijk de openingstreffer. Hij koos goed positie bij de eerste paal en tikte de bal door de benen van de doelman Fabiano. Malen en Max lieten zien een goed tandem te zijn en voor de aanvaller betekende het zijn vijfde doelpunt in de groepsfase.

 

Aan de overkant dacht de andere invaller Jordi Gómez hetzelfde kunstje te klaren, maar zijn afronding was matig. Nick Viergever kreeg de bal ongelukkig tegen zijn arm, waardoor de Schotse arbiter weer naar de stip wees. De kersverse aanvoerder schoof de bal knullig naast het doel namens de bezoekers. In Cyprus maakte hij een prachtige treffer tegen PSV, maar ditmaal zat het niet mee en dat was extra lekker voor Schmidt. 

Het was wel kenmerkend voor het spel van de Cyprioten. Ze konden geen vuist maken tegen dit PSV, waardoor de voorsprong vrij makkelijk werd verdedigd. In de blessuretijd tekende Piroe nog knap voor twee doelpunten om de uitslag te bepalen op 4-0. Door de overwinning ontloopt PSV de andere groepswinnaars. Een mooie avond dus voor Eindhoven, maar ook zeker voor heel Nederland.

Opstellingen en beoordelingen

PSV: Yvon Mvogo 6; Denzel Dumfries 8 (81' Jordan Teze -), Timo Baumgartl 6, Nick Viergever 6, Philipp Max 8 (46' Olivier Boscagli 6); Pablo Rosario 6 (46' Ibrahim Sangaré 6.5), Jorrit Hendrix 6, Mohamed Ihattaren 7, Richard Ledezma - (18' Adrian Fein 6); Donyell Malen 8 (46' Cody Gakpo 6.5), Joël Piroe 7

Man of the match: Denzel Dumfries

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen