Malen: "Dortmund? Daar weet ik niets van"

10 december 2020, 22:02

Donyell Malen was met de openingstreffer tegen Omonia Nicosia (4-0) weer belangrijk voor PSV. De aanvaller scoorde zijn vijfde doelpunt in de Europa League dit seizoen en zou in de belangstelling staan van Borussia Dortmund. Zelf weet Malen daar niets van, zegt hij bij FOX Sports. "Maar liever dat ze dat schrijven, dan dat je er niets van kan."

Malen zou bij de Duitse topclub in beeld zijn als mogelijke opvolger van Jadon Sancho. "Dat heb ik ook gelezen, ja. Maar daar houd ik mij niet mee bezig. Ik weet er ook niets van." De huidige vorm van de spits is in ieder geval voer voor geruchten om een transfer. "Na het EK? Dat weet ik niet. We doen alles stap voor stap. Nu ben ik vooral heel blij met de groepswinst. Daardoor ontlopen we andere groepswinnaars."

Na een goede eerste helft kreeg Malen rust van trainer Roger Schmidt. Hij werd vervangen door Cody Gakpo. Vanaf de bank zag hij Joël Piroe twee keer scoren in de slotfase. "We hebben een goede en brede selectie. Dat zag je aan Piroe."

Diezelfde Piroe kwam weinig in het stuk voor, maar kon toch twee treffers bijschrijven bij zijn eerste basisplaats dit seizoen. Afgelopen zondag redde hij al een punt voor PSV bij sc Heerenveen (2-2). "Ik was niet extra gespannen, mijn basisplaats gaf mij alleen maar extra energie. Ik was gebrand om het te laten zien. Hoewel ik weinig kansen kreeg, is mijn avond met twee goals als spits geslaagd."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen