Wijndal voelt onrust: "Maar mag geen invloed hebben"

10 december 2020 – Owen Wijndal maakte de gelijkmaker bij Rijeka en leek AZ lange tijd naar de volgende ronde te schieten, maar in de slotfase ging het alsnog mis. Volgens de linksback heeft de onrust rondom het ontslag van Arne Slot invloed op het spel van de Alkmaarders. Wijndal zag dat het spel van AZ in de laatste twee wedstrijden duidelijk minder was.

Wijndal voelt onrust: "Maar mag geen invloed hebben"

Na de nederlaag tegen FC Groningen (1-2) van afgelopen weekend ging AZ ook de boot in bij Rijeka (2-1). Een verlies met verregaande gevolgen, want de Alkmaarders liggen uit de Europa League. Daarmee is de rampweek compleet voor AZ, na het ontslag van Arne Slot en de onrust die daarop ontstond. "Het moet geen invloed hebben, maar je ziet dat wel een beetje terug", zei Wijndal voor de camera van RTL 7. "Ik weet ook niet precies waar het aan ligt. We weten wat er van ons verwacht wordt en we zijn al zo lang goed bezig."

Wijndal maakte de openingstreffer van de Kroaten al snel ongedaan met een afstandsschot, maar het lukte AZ niet om door te drukken. "We stonden goed, want Rijeka kreeg weinig kansen", zag de Oranje-international. "Maar wij waren te slordig in de eindfase. Daardoor waren we te afhankelijk van het resultaat bij Sociedad en dan valt ook nog die 1-1. Een droom valt niet in duigen, maar dit is wel heel zuur."

UEFA Europa League

gerelateerd