Coëfficiëntenranglijst: schade beperkt ondanks rampweek

10 december 2020, 23:28

Met drie nederlagen en slechts één zege heeft Nederland geen slag kunnen slaan op de coëfficiëntenranglijst. Door de overwinning van PSV werd er nog wel 0,4 punt gepakt, waardoor de schade relatief beperkt bleef. België sleepte deze week immers hetzelfde puntenaantal binnen, waar Rusland opnieuw dramatisch presteerde. Nederland ziet Oostenrijk wel dichterbij komen.

Rusland pakte alleen wat punten met FK Krasnodar, dat gelijkspeelde bij Chelsea (1-1). De andere deelnemers liepen allemaal tegen een nederlaag aan: Lokomotiv Moskou, Zenit en CSKA Moskou verloren respectievelijk van Bayern München, Borussia Dortmund en Dinamo Zagreb. Na de winterstop hebben de Russen alleen nog Krasnodar over, dat in de Europa League zal gaan uitkomen. In totaal zorgde de Russische resultaten van deze week voor 0,166 punt, waardoor Nederland ietsje dichterbij kroop bij de huidige nummer zeven van de coëfficiëntenranglijst. Bovendien heeft Nederland met PSV en Ajax twee clubs over.

België wist in tegenstelling tot Nederland helemaal niet te winnen deze week, maar speelde wel twee keer gelijk. Club Brugge deed dat met 2-2 bij Lazio en was met een schot op de lat van Charles De Ketelaere in de laatste minuut zelfs dicht bij de volgende ronde in de Champions League. Zij gaan echter verder in de Europa League. Dat geldt ook voor Antwerp, dat wel verloor van Tottenham (2-0). Het al uitgeschakelde Standard Luik bracht ook nog 0,2 punt binnen met een gelijkspel tegen Benfica (2-2). AA Gent verloor ook het zesde groepsduel bij Hoffenheim (4-1) en sleepte zo geen enkel punt binnen voor de Belgen.

Tot slot moet Nederland zich alleen zorgen maken om Oostenrijk, want dat land pakte maar liefst een heel punt deze week. Rapid Wien en LASK speelden gelijk, terwijl Feyenoord een zege van Wolfsberger niet kon voorkomen, waardoor die ploeg ook nog eens overwintert. De Rotterdammers zijn er dus indirect voor verantwoordelijk dat de Oostenrijkers dichterbij kropen. Zij hebben met RB Salzburg en Wolfsberger na de winterstop nog twee ijzers in het vuur in de Europa League. Net als Nederland, maar dan moet het wel beter dan afgelopen week.

Stand:

7. Rusland 38.382 (+0.166)

8. Nederland 36.800 (+0.400)

9. België 36.300 (+0.400)

10. Oostenrijk 35.825 (+1.000)

Bron: Kassies

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen