Drama voor PSV-talent Ledezma: streep door rest van het seizoen

11 december 2020, 15:14

Het seizoen zit er al op voor Richard Ledezma. Het twintigjarige talent van PSV heeft donderdagavond in het Europa League-duel met Omonia Nicosia (4-0) de voorste kruisband van zijn rechterknie gescheurd, zo is uit onderzoek gebleken. Dat melden de Eindhovenaren vrijdagmiddag via de officiële kanalen.

Omdat Roger Schmidt meerdere vaste waarden rust gaf, begon Ledezma als basisspeler aan het groepsduel met de Cypriotische tegenstander. Na een kwartier spelen verdraaide de Amerikaan zijn knie tijdens een duel om de bal. Na afloop van de wedstrijd gaf Schmidt al aan te vrezen voor een zware blessure.

Zijn vrees is werkelijkheid geworden, want Ledezma komt door de zware knieblessure dit voetbaljaar niet meer in actie. Zodoende moet de twintigjarige Amerikaan zijn definitieve doorbraak in het eerste elftal voorlopig uitstellen. Ledezma maakte op 1 november zijn debuut in de hoofdmacht van PSV en daarna deed Schmidt nog vijf keer een beroep op hem. Bovendien debuteerde hij vorige maand in Team USA. Zijn vuurdoop tegen Panama (6-2) luisterde hij op met twee assists.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen