Koster: "De intentie is er, dat moet een keer uitmonden in winst"

11 december 2020, 15:11

Willem II zit dit seizoen in een flinke dip. De ploeg staat met acht punten uit elf wedstrijden vijftiende, net boven de degradatiestreep, en snakt naar een overwinning. Tegen nummer negen Sparta krijgen de Tilburgers dit weekend de kans om die te boeken. 

Vorige week kwam verloor Willem II van Fortuna Sittard, dat tot dan nog geen wedstrijd gewonnen had. Bijna kwamen de Tilburgers nog terug van een 3-0 achterstand, maar ze verloren uiteindelijk met 3-2. "We moeten altijd de positieve dingen eruit halen", zei trainer Adrie Koster op de clubkanalen. "Fortuna komt drie keer voor de goal en scoort drie keer. Dat is heel frustrerend, maar aan de andere kant vond ik ons er een stuk beter uit zien dan tegen Groningen (1-0 nederlaag, red.)."

"Het resultaat is het zelfde, je staat met lege handen", vervolgde Koster. "Maar het gaat om de manier waarop we hebben geprobeerd de wedstrijd naar ons toe te trekken. Het is jammer dat de aansluitingstreffers te laat kwamen. We hebben veel balbezit gehad, maar het gaat er uiteindelijk om dat je dat kan omzetten in een overwinning. Dat is het enige antwoord dat we kunnen geven om uit het dipje te komen waar we nu in zitten."

Koster weet hoe hij dat moet aanpakken. "We moeten rustig blijven en de positieve dingen blijven benoemen, maar ook benoemen wat fout gaat. We moeten strijden voor elke meter, daar begint het mee. Dan kun je jezelf in een wedstrijd knokken. Die intentie is er ook, dat zie ik op de trainingen. Dat moet een keer uitmonden op een overwinning." Zondagmiddag zou dat kunnen gaan gebeuren. Dan krijgen de Tilburgers om 14.30 uur bezoek van Sparta. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen