'Feyenoord op zoek naar rechtsback, Geertruida naar het centrum'

11 december 2020 – Feyenoord wil zich op termijn versterken met een rechtsback. Momenteel heeft de club Lutsharel Geertruida en Bart Nieuwkoop op die positie, maar in eerstgenoemde ziet de ploeg in de toekomst meer als centrale verdediger. Van Nieuwkoop loopt het contract in de zomer van 2021 af en vooralsnog lijkt het er niet op dat er een verlenging aan zit te komen.

'Feyenoord op zoek naar rechtsback, Geertruida naar het centrum'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Dat meldde althans het doorgaans goed ingevoerde Feyenoord Transfermarkt, de bron tevens die de primeur had over de gesprekken met Arne Slot. Het Twitteraccount vertelde dat Nieuwkoop nog niks heeft vernomen over een eventuele contractverlenging. Aangezien spelers met een aflopend contract vanaf 1 januari met nieuwe clubs in gesprek mogen, lijkt het langer vastleggen van Nieuwkoop geen prioriteit te zijn voor Feyenoord.

Geertruida speelde in de jeugd veelal als centrale verdediger, maar brak in het eerste van Feyenoord door als rechtsback. Op termijn ziet de club echter dus meer potentie in hem in het centrum, waardoor een nieuwe rechtervleugelverdediger nodig is. De transfervrije Daryl Janmaat werd eerder al in verband gebracht met zijn oude club, maar technisch directeur Frank Arnesen sloot zijn komst toen uit

Ook Luciano Narsingh, Eric Botteghin, Sven van Beek, Nick Marsman, George Johnston, Ramon ten Hove en Uros Spajic (huur) lopen komende zomer uit hun contract bij Feyenoord. Zij lijken net als Nieuwkoop op zoek te kunnen naar een nieuwe club. 

Feyenoord

gerelateerd