Van Dijk valt af voor FIFA-prijs: deze drie kandidaten blijven over

11 december 2020, 17:38

Virgil van Dijk grijpt net als vorig jaar naast de prijs The Best FIFA Men's Player. Waar de Nederlandse centrumverdediger vorig jaar nog als tweede eindigde, moet hij het nu doen met een plek buiten de top drie. De FIFA maakte vrijdagmiddag de laatste drie kanshebbers op het winnen van de prestigieuze prijs bekend.

Met Thiago Alcântara, Cristiano Ronaldo, Kevin De Bruyne, Robert Lewandowski, Sadio Mané, Kylian Mbappé, Lionel Messi, Neymar, Sergio Ramos en Mohamed Salah was de concurrentie al moordend voor Van Dijk, die zich dit seizoen met Liverpool kroonde tot landskampioen en geblesseerd raakte aan zijn knie. Van Dijk groeide bij het succesvolle Liverpool uit tot een van de sterkhouders.

De FIFA heeft de shortlist teruggebracht tot drie kandidaten: Messi, Ronaldo en Lewandowski. Met de Duitse topscorerstitel, landstitel én Champions League op zijn cv lijkt Lewandowski de beste papieren te hebben. De hoge klassering voor Messi springt het meest in het oog. De Argentijn ligt dit seizoen zwaar onder vuur met zijn matige prestaties bij FC Barcelona.

Net als Van Dijk valt ook Vivianne Miedema bij de vrouwen buiten de prijzen. Een volledig Nederland-loze uitreiking is het echter niet, want bondscoach Sarina Wiegman van het Nederlands vrouwenelftal staat nog wel op de shortlist. Zij heeft voor de vierde keer op rij de top drie gehaald.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen