Weer monsterzege Volendam, blamage Excelsior

11 december 2020, 20:35

FC Volendam heeft geen fout gemaakt in strijd om een plek in de subtop. De ploeg van Wim Jonk had geen kind aan FC Den Bosch en wist eigenlijk al voor rust dat het zou gaan winnen. Het werd uiteindelijk 6-0 in het Kras Stadion. De Noord-Hollanders stegen daarmee naar de vierde plaats, maar kunnen nog worden ingehaald door NEC en NAC Breda.

De mooiste treffer van de avond kwam op naam van Samuele Mulattieri, die al na acht minuten aantoonde hoe de verhoudingen lagen. De Italiaan haalde hard uit van afstand en zag zijn inzet in de kruising belanden. Amper tien minuten later was de wedstrijd voor FC Den Bosch al voorbij. Nick Doodeman tikte de bal in het lege doel op aangeven van Martijn Kaars. Diezelfde Doodeman maakte na ruim een uur spelen zijn tweede van de avond, ditmaal op aangeven van Francesco Antonucci. Dyllandro Panka, Jari Vlak en Micky van de Ven bepaalden de eindstand op 6-0.

Volendam heeft dit seizoen patent op het neerzetten van monsterscores. Zo werd er al met 2-5 gewonnen van titelfavoriet De Graafschap, werd FC Dordrecht met 7-1 opgerold en werd Jong AZ met 2-6 van de mat getikt. Met 37 treffers moeten de Volendammers alleen koploper SC Cambuur (vijftig) voor zich dulden.

Jong FC Utrecht - Excelsior: 3-2

Voor beoogde subtopper Excelsior werd het een aanzienlijk minder fraaie avond. De Kralingers, dit seizoen getypeerd door wisselvalligheid, werden met 3-0 van de mat geveegd door Jong FC Utrecht. Odysseus Velanas corde met een verwoestende uithaal de fraaiste treffer van de avond. Beloftenspelers Jeredy Hilterman en Hicham Acheffay completeerden de dramatische avond voor Excelsior, dat twaalfde staat in de Eerste Divisie. Abdallah Aberkane en Elias Mar Omarsson verbloemden de problemen met treffers in de slotfase. 

TOP Oss - Jong PSV: 3-2

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen