Vinícius over derby: "Ben geschopt, ze wilden me zelfs bijten"

11 december 2020 – In Santiago Bernabéu staat komende zondag de eerste Madrileense derby van het seizoen op het programma. Om 21.00 uur gaat Atlético Madrid de koppositie verdedigen tegen de grote rivaal. Real Madrid móét winnen om de aansluiting in strijd om de landstitel te behouden. Aanvaller Vinícius Júnior weet hoe het er aan toe kan gaan in El Derbi Madrileno.

Vinícius over derby: "Ben geschopt, ze wilden me zelfs bijten"

De Braziliaan heeft nare herinneringen aan de clash met Atlético. "Ik dacht dat de rivaliteit er vooral tussen de eerste elftallen was, totdat ik met Real B tegen Atlético B speelde. Ze schopten me, maakten meer dan twintig overtredingen op me en probeerden me zelfs te bijten, maar uiteindelijk kreeg ík daarbij geel..." Toch heeft Vinícius vertrouwen in de ontmoeting. "Sinds ik bij Real Madrid zit, heb ik nog nooit verloren van Atlético. Laten we hopen dat dat zo blijft.

Ook coach Zinédine Zidane vertrouwt op een goede afloop. "In iedere wedstrijd willen we laten we zien wat we kunnen, zonder te denken dat we zomaar de titel gaan winnen", vertelde de Fransman op de voorbereidende persconferentie. "We zijn wél de regerend landskampioen en we willen verdedigen wat we vorig jaar hebben gewonnen. Dat zullen we tot het bittere eind proberen, ik heb geen enkele twijfel."

LaLiga

gerelateerd