Weghorst verslaat scorende Dost met dubbelslag

11 december 2020, 22:28

VfL Wolfsburg heeft de ijzersterke prestaties in de Bundesliga een vervolg gegeven. Aan de hand van Wout Weghorst, die tweemaal trefzeker was, won Wolfsburg met 2-1 van Eintracht Frankfurt. Het betekende dat Weghorst eveneens de winnaar werd van het Nederlandse spitsenduel met Bas Dost, die de score vanaf elf meter nog wel opende.

Ook Weghorst benutte een strafschop en tikte in de 88ste minuut de winnende goal binnen. Dost en Weghorst zijn inmiddels niet meer weg te denken uit Bundesliga. De spitsen staan al jaren garant voor goals in Duitsland, zo toonden ze ook tegen elkaar weer aan. Weghorst maakte zijn 49ste goal in 94 duels voor zijn Duitse werkgever, terwijl Dost namens Wolfsburg en Eintracht Frankfurt in 159 wedstrijden 63 keer tot scoren kwam. Weghorst (0,52) heeft daarmee een aanzienlijk beter moyenne dan zijn Nederlandse collega (0,40).

Ook met het oog op de competitieresultaten moet Dost het afleggen tegen Weghorst. Wolfsburg bleef voor het elfde competitieduel op rij nongeslagen en slaagde er daarmee in om in het spoor te blijven van de topclubs. Door de zege klom Wolfsburg zelfs naar de vierde plaats in de Bundesliga. Frankfurt en Dost bezetten de negende plaats, maar kunnen bij zeges van de concurrentie zakken op de ranglijst.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen