Kistemaker: "Schuurs is geen echte, zoals Matthijs de Ligt"

12 december 2020, 09:07

Simon Kistemaker vindt de kritiek die Ajax-trainer Erik ten Hag in de media krijgt niet altijd terecht. Dat betekent echter niet dat de tachtigjarige oud-coach het altijd eens is met zijn voormalig pupil. Zo delen de twee niet dezelfde mening als het gaat om Perr Schuurs.

"Hij weet hoe ik over bepaalde spelers denk", vertelt Kistemaker in een interview met De Telegraaf. "Ik vind Perr Schuurs bijvoorbeeld te slap, terwijl hij ervan overtuigd is dat-ie een topper van hem kan maken. Te vaak wordt hij op de achterlijn nog door zijn benen gespeeld. Dat kan echt niet. In mijn tijd was die aanvaller zijn knieschijf kwijt geweest. Schuurs is geen echte, zoals Matthijs de Ligt."

Kistemaker haalde Ten Hag in 1990 naar De Graafschap. "Een eigenwijs ventje, maar hij kon wel voetballen", herinnert hij zich. "En hij was geen zeikerdje. Hoewel ik spelers flink afkneep op het trainingsveld, piepte hij nooit. We hadden een geweldige ploeg, dus het was knokken voor een plekje op het middenveld", vervolgt Kistemaker, die het destijds ook niet altijd eens was met Ten Hag. "Tegen Ajax wilde ik hem rechtsback zetten. Daar had hij eigenlijk geen trek in. 'Dan ga je maar hoog op de tribune zitten', zei ik. Toen koos Haggie eieren voor zijn geld. En hij speelde goed die dag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen