Vlap terechtgewezen: "Wilde deze gewoon graag nemen"

12 december 2020 – Michel Vlap was vrijdagavond betrokken bij een akkefietje voorafgaand aan het winnende doelpunt van RSC Anderlecht tegen KRC Genk. Tot ongenogen van zijn teamgenoten eiste de Nederlandse aanvallende middenvelder de strafschop op die paarswit in de tweede helft kreeg. Vlap wilde de bal aanvankelijk de bal niet geven aan Lukas Nmecha, maar deed dat uiteindelijk toch.

Vlap terechtgewezen: "Wilde deze gewoon graag nemen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Vanaf elf meter maakte Nmecha het enige doelpunt van de wedstrijd. Na afloop van het duel werd Vlap gevraagd naar het opmerkelijke incident. "Je wilt die penalty natuurlijk graag nemen in al je enthousiasme. Hiervoor nam ik ze ook altijd en ik schoot ze ook binnen. Deze wilde ik gewoon binnen rammen om te zeggen: ik ben er weer", vertelt de oud-speler van sc Heerenveen tegen Het Nieuwsblad.

Als vervanger van de geblesseerde Yari Verschaeren was Vlap vlak voor rust binnen de lijnen gekomen. Hoewel de competitie al een tijdje onderweg is, wacht de Nederlander nog altijd op zijn eerste doelpunt van het seizoen. Die hoopte hij tegen de ploeg van trainer John van de Brom te maken. "Maar Lukas is ook een goede penaltynemer. Hij schiet hem binnen en daar ben ik blij mee. Dan is alles goed. Niet dat ik er arrogant in ben, maar ik wilde deze gewoon graag nemen. Maar ik heb een impact gehad met die pass, da's ook belangrijk. En uiteindelijk is de overwinning het allerbelangrijkste."

Vlap is dit seizoen geen vaste waarde bij Anderlecht. Tot nu toe startte hij drie keer in de basis en viel hij drie keer in. "Dat is niet altijd makkelijk. Als ik dan de kans krijg, moet ik er direct staan en dat is ook niet altijd makkelijk. Maar ik denk dat ik het goed gedaan heb vandaag en dat ik heb laten zien dat ik klaar ben."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd