Van den Brom baalt van de arbitrage na eerste nederlaag

12 december 2020, 17:04

John van den Brom ging vrijdagavond met RC Genk voor het eerst sinds zijn aanstelling bij de Jupiler Pro League-club onderuit. Een stafschop werd zijn elftal fataal op bezoek bij Anderlecht, maar daar had de coach maar weinig positieve woorden over. "Ik ben niet te spreken over de scheidsrechter. We hadden twee penalty's kunnen krijgen, terwijl het bij hun penalty nog maar de vraag is of er contact was."

Dat zei hij tegenover Het Laatste Nieuws. "Zet me nu niet af als Calimero, maar je moet wel de dingen blijven benoemen zoals ze zijn", stelt Van den Brom over de beslissingen van de arbitrage, die in het nadeel van zijn ploeg uitpakten. Dat 'cadeautje' werd door Lukas Nmecha uitgepakt. "Zelfs op dit podium, mét de VAR, kan het blijkbaar nog steeds. Het klopt dat wij nog veel werk hebben, maar dat hebben zij ook. De arbitrage moet klaar zijn voor zo'n matchen en dat was ze niet."

Toch keek Van den Brom ook kritisch naar het optreden van zijn eigen ploeg. "De voorbije weken hebben we de fans verwend met mooi voetbal, maar dat kwam er ditmaal nooit uit", baalde de Nederlander. "Zij waren de betere ploeg, dat kost me geen moeite om te bekennen." Door de nederlaag kan RC Genk dit weekend de koppositie kwijtraken in België.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen