RB Leipzig koploper, Borussia Dortmund zet zichzelf voor schut

12 december 2020, 17:28   Bijgewerkt: 12 december 2020, 19:34

RB Leipzig is in elk geval voor even de nieuwe koploper van Duitsland. Na een prima Champions League-week won de ploeg van Julian Nagelsmann in eigen huis ook simpel van Werder Bremen. Toch gaat de meeste aandacht uit naar Borussia Dortmund: Die Borussen maakten zichzelf belachelijk in eigen huis tegen VfB Stuttgart (1-5) en zijn daardoor voorlopig definitief afgehaakt bovenin. 

RB Leipzig – Werder Bremen 2-0

Na de fraaie overwinning op Manchester United afgelopen week en de daarbij horende kwalificatie voor de achtste finale van de Champions League heeft Julian Nagelsmann met zijn elftal het goede gevoel doorgezet zaterdagmiddag. Met Justin Kluivert als basisspeler verdiende RB Leizpig na een klein half uur een pingel na een overtreding op Yussuf Poulsen, de aanvaller die tien minuten later aangever was bij een fraaie treffer van Dani Olmo (2-0). Zodoende had RB Leipzig de zaken al snel op orde in eigen huis en kan het - ondanks dat de voet na de pauze duidelijk van het gaspedaal ging - als koploper rustig achterover leunen om te kijken wat Bayern München later op de zaterdagavond doet op bezoek bij Union Berlin. 

Borussia Dortmund – VfB Stuttgart 1-5

De druk op Lucien Favre als coach van Borussia Dortmund neemt toe. De Fransman won slechts één van de laatste vier duels in de Bundesliga en ging met zijn elftal zaterdagmiddag in eigen huis met zeer pijnlijke cijfers onderuit tegen VfB Stuttgart. Het gepromoveerde elftal, dat sowieso uitstekend presteert dit seizoen, legde de zwakke plekken van BVB – dat speelde zonder de geblesseerde Erling Haaland – pijnlijk bloot. Een heel fraaie treffer van Givanni Reyna uit een dito pass zorgde vlak voor de pauze nog wel voor de onterechte gelijkmaker (1-1), maar direct na de thee zorgde opnieuw Silas Wamangituka voor een voorsprong namens de bezoekers.

Borussia Mönchengladbach – Hertha BSC 1-1

Een hoofdrol bij de zege op Union Berlin bracht Javairo Dilrosun zaterdagmiddag terug in de basis bij Hertha BSC en met de Nederlander – en Deyovaisio Zeefuik en Daishawn Redan (hij viel in de slotfase nog in) startend op de bank – presenteerde de club uit de hoofdstad van Duitsland opnieuw prima. Mattéo Guendouzi profiteerde na rust optimaal van knullig balverlies bij de thuisploeg bij het uitverdedigen, maar Breel Embolo zorgde alsnog voor een punt voor BMG – dat midweeks ondanks een nederlaag verder ging in de Champions League. Peter Bosz zal de remise, net als de nederlaag van Dortmund, met een kleine glimlacht ontvangen. 

FSV Mainz 05 – 1. FC Köln 0-1

Met Arminia Bielefeld – SC Freiburg en de ontmoeting in Mainz op het programma, was het een crucial speelweekend voor de ploegen in de onderste regionen van de Bundesliga. Met Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St. Juste in de basis kon de thuisclub deze degradatiekraker niet naar zich toetrekken: een goal van Elvis Rexhbeçaj zorgde vooral voor meer problemen bij nummer zeventien FSV Mainz 05. Kingsley Ehizibue maakte de zege als bankzitter mee bij 1. FC Köln.

Overige uitslag:

SC Freiburg - Arminia Bielefeld 2-0

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen