Room in MLS-finale tegen Leerdam: "Acht ons kansrijk"

12 december 2020, 19:23

Eloy Room staat in de nacht van zaterdag op zondag met club Columbus Crew in de finale van de MLS. De Nederlandse doelman neemt het daarin op tegen Seattle Sounders van Kelvin Leerdam. "Sounders staat voor de vierde keer in vijf jaar in de finale. En Seattle won ook twee keer. Maar ik acht ons kansrijk. Wij zijn nu zo ver gekomen, dan moeten we ook maar winnen."

Dat vertelt Room tegenover De Gelderlander over de finale, die net als de play-offs gespeeld wordt over één duel. Het wordt na een slopend seizoen een zware finale. "We speelden vaak drie keer in de week. En Amerika is groot. Je zit zo een uur in het vliegtuig. Alle clubs hebben veel blessures.", weet Room, die zelf twee duels in de play-offs miste vanwege het coronavirus.

"In ons team waren er ineens zes man besmet. Ik had nergens last van. Ik kom eigenlijk nergens en spreek niemand. En toch was dat virus er", baalt Room, die zijn ploeggenoten wel telkens zag winnen en zo doorstoten in de play-offs naar uiteindelijk dus de finale. "Ik kijk uit naar de finale. Maar ik kijk ook uit naar mijn reis terug naar Nederland. Naar vrouw en kind. Ik heb hier de honden. Beertje en Moon. Dat is nog een beetje thuis van huis. Die vliegen uiteraard ook mee." Tot en met de wedstrijd vannacht verblijft de goalie in de bubbel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen