Favre na 'onaanvaardbare' nederlaag: "Dit is een catastrofe"

12 december 2020, 19:40

Borussia Dortmund-trainer Lucien Favre was hard in zijn oordeel over het optreden van zijn ploeg. De oefenmeester ging in eigen huis zaterdagmiddag met liefst 1-5 (!) ten onder tegen het gepromoveerde VfB Stuttgart en erkende dat die uitslag niet door de beugel kon. "Dit was een catastrofe. Er ging bij ons veel te veel fout. Dit is onaanvaardbaar."

Dat zei de coach tegenover de Duitse media over het forse verlies van zijn elftal. "We hebben veel te veel grote fouten gemaakt vandaag. En we speelden erg slecht", erkende de Zwitser. Door deze nieuwe dreun ligt Favre opnieuw onder vuur in Duitsland, mede omdat van de laatste vijf duels er slechts één werd gewonnen in de Bundesliga. Afgelopen zomer leek de coach ook al te moeten vertrekken, maar toen hield de clubleiding van BVB vertrouwen in de Zwitser.

Dat sterspeler Erling Haaland afwezig is bij Dortmund, helpt eveneens niet mee. Diens vervanger Marco Reus nam net als zijn trainer geen blad voor de mond: "Stuttgart heeft alles gedaan, wat wij eigenlijk hadden moeten doen", baalde Reus. "Als je ziet hoe de doelpunten van Stuttgart tot stand komen, dan zegt dat eigenlijk alles." Aan veel goals gingen individuele fouten vooraf. "Dit is voor ons zeer beschamend en een terechte zege voor Stuttgart." 

Aanvoerder Mats Hummels vond zijn elftal niet goed genoeg aan de bal. "We proberen altijd op te bouwen en in kleine ruimtes te voetballen, maar we verliezen de bal te vaak", erkende Hummels. "Als die manier van voetballen werkt, is het heel gevaarlijk en ziet het er goed en verzorgd uit. Alleen werkt het bij ons te vaak niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen