United en City schieten niets op met remise in derby

12 december 2020, 20:23

Manchester United en Manchester City zijn er in de stadsderby niet in geslaagd de drie punten te pakken. Het Donny van de Beek-loze United kwam in een wedstrijd zonder spektakel niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen het Nathan Aké-arme City. Daardoor blijven beide ploegen steken in de subtop.

Op voorhand zouden coaches Ole Gunnar Solskjaer en Pep Guardiola waarschijnlijk vrede hebben gehad als ze een punt over zouden houden aan de Manchester Derby, een van de meest beladen wedstrijden van het jaar. In de huidige situatie geldt een punt echter als flinke teleurstelling. Na elf speelronden mogen beide ploegen nog dankbaar zijn dat ook de concurrentie de smaak nog niet te pakken heeft.

Want United (twintig punten) en City (negentien) hebben bijvoorbeeld koploper Tottenham Hotspur nog volledig in het vizier. De Londenaren pakten tot dusverre 24 punten, maar hebben nog wel een wedstrijd voor de boeg. Tegen elkaar slaagden City en United er niet in écht in het spoor te blijven van de ploeg van José Mourinho. Het spel was pover en nauwelijks aantrekkelijk.

Veelzeggend was het feit dat City slechts driemaal tussen de palen schoot. Thuisploeg United kwam zelfs slechts twee keer tot een schot op doel. Dat kon Donny van de Beek in ieder geval niet worden aangerekend. De middenvelder van The Red Devils begon ook in de stadsderby weer op de reservebank. Solskjaer gaf de voorkeur aan Scott McTominay, Paul Pogba, Fred en Bruno Fernandes. Nathan Aké, die deze week in de Champions League zijn rentree maakte, zat niet bij de City-selectie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen