Ten Hag blij met energie Ajax en looft stoppende Huntelaar

12 december 2020, 22:30

Ajax-trainer Erik ten Hag was tevreden over de overwinning van zijn elftal in eigen huis tegen PEC Zwolle (4-0) zaterdagavond. Na een goede start hadden de Amsterdammers de zege al heel snel binnen en ging de voet van het gaspedaal. "De spelers hebben veel energie erin gestoken. Complimenten voor de ploeg hoe ze deze wedstrijd hebben aangenomen."

Dat vertelde de coach tegenover FOX Sports. "We hebben snel de doelpunten gemaakt", zag Ten Hag, die daar zeer tevreden mee was. Ook was de coach blij dat iedereen fit uit de ontmoeting kwam. "Dat is belangrijk voor de fase waarin we nu zitten. Spelers met kleine klachten, grote klachten. We hebben nog een aantal wedstrijden te gaan voor de winterstop. En daarvoor hebben we een goede selectie nodig."

Ten Hag looft Huntelaar

Ook werd de coach geconfronteerd met het nieuws rondom Klaas-Jan Huntelaar, die zijn afscheid aankondigde. "Hij regisseert het zelf. Met zo'n carrière moet je dat ook zelf doen, op een avond waar hij de ploeg bij de hand heeft genomen", loofde Ten Hag. "Met een prachtige goal en met zijn energie. Dat was prachtig om te zien."

De oefenmeester gaat Huntelaar dan ook missen. "Maar na deze carrière komt er voor hem nog een carrière", doelde Ten Hag op de volgende functies van The Hunter in het voetballeven. "Hij heeft drive genoeg. We gaan hem een mooi afscheid geven, maar ik hoop dat hij het me heel moeilijk maakt. Vanavond liet hij het weer zien en is hij een groot voorbeeld voor de jeugd. Dat is groet klasse."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen