Real Madrid verslaat koploper Atlético en gooit de titelstrijd open

12 december 2020, 22:53   Bijgewerkt: 12 december 2020, 23:03

Real Madrid heeft zaterdagavond Atlético Madrid verslagen in de Madrileense derby. De ploeg van Zinedine Zidane was door treffers van Casemiro en Dani Carvajal – al kwam zijn goal op naam van Jan Oblak – te sterk voor de koploper van Spanje. Niet alleen bewezen ze zichzelf een goede dienst, ook Ronald Koeman én Feyenoord zijn blij met deze zege.

Met een achterstand van negen verliespunten was deze derby net als de midweekse ontmoeting in de Champions League met Borussia Mönchengladbach cruciaal voor De Koninklijke. Een nederlaag zou voorlopig afhaken betekenen in de titelstrijd en een zege zou de spanning bovenin weer terugbrengen. In dat kader zal ook Koeman namens FC Barcelona voor de verandering eens hopen op een overwinning voor de aartsrivaal op Real Madrid.

Ondanks een drie dubbele wissel in de pauze bij de gasten, hield Real Madrid de overhand in de wedstrijd en kwam het na een afgeslagen hoekschop opnieuw tot scoren na ruim een uur – toen ook Joao Félix, die nog het dichtst bij de gelijkmaker was geweest, was gewisseld. Carvajal haalde keihard uit vanaf een meter of twintig, raakte de paal, maar via de rug van Oblak belandde de bal uiteindelijk alsnog in het doel: 2-0.

Zodoende zat Real Madrid definitief op rozen en beperkte Zidane zich met zijn elftal vooral tot verdedigen. Wat Diego Simeone ook probeerde: echt heel grote kansen speelde zijn elftal niet klaar en als het een mogelijkheid kreeg, deed Thibaut Courtois wat het moest doen. Het was voor Atléti de eerste nederlaag in La Liga sinds de vorige derby tegen Real Madrid – op 1 februari 2020.

Door deze nederlaag is Feyenoord het langst ongeslagen in competitieverband van alle clubs in de hoogste Europese afdelingen, als het gaat om de hoeveelheid wedstrijden achtereen. Ook is de titelstrijd bovenin weer veel spannender dan als Atlético had gewonnen, waardoor Real Madrid naast zichzelf ook FC Barcelona en Koeman een plezier doet met de zege. Voor de Catalanen is de bovenste plek nog heel ver weg, Real Madrid neemt door de winst alweer de derde plaats in in de Primera Division.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen