Gebrek aan creativiteit Ziyech breekt Chelsea op

12 december 2020, 23:02

Na een reeks van zestien wedstrijden zonder nederlaag heeft Chelsea weer eens de andere kant van de medaille gezien. De ploeg van Frank Lampard ging op bezoek bij Everton met 1-0 onderuit, waardoor de Londenaren mogelijk dit weekend een keiharde tik krijgen in strijd om de Engelse landstitel. Met name de ingevingen van Hakim Ziyech werden gemist.

Het duurde bijna een halfuur voordat Chelsea na rust weer eens tussen de palen schoot op bezoek bij Everton. Aan het balbezit lag het niet, gezien het feit dat Chelsea de bal bijna 75 procent aan de voeten had, maar het lukte niet om door de Everton-muur heen te breken. Met een vrije trap op de paal kwam oud-Vitessenaar Mason Mount nog het dichtst bij een treffer.

Chelsea was verder niet bij machte de gelijkmaker te forceren. Daarbij zal Lampard ongetwijfeld even hebben gedacht aan Hakim Ziyech, de man die de laatste weken juist die openingen wél wist te vinden. De Marokkaanse middenvelder moest toekijken wegens een hamstringblessure en zal er voorlopig nog niet bij zijn.

Everton profiteerde optimaal van het ontbreken van de spelmaker door een 1-0 zege te boeken. Gylfi Sigurdsson benutte na 22 minuten een strafschop, waarmee hij direct de eindstand bepaalde. The Toffees klom met de driepunter naar de gedeelde vijfde plaats, slechts twee punten achter nummer drie Chelsea. The Blues zullen morgen met vrees plaatsnemen voor de televisie, als koplopers Tottenham Hotspur en Liverpool in actie komen. Beide topclubs kunnen het gat met Chelsea bij een zege vergroten tot vijf punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen