Promes wil basisplek terug: "Dan ben ik gewoon belangrijk"

12 december 2020, 23:20

Quincy Promes was tegen PEC Zwolle eindelijk weer eens basisspeler én doelpuntenmaker. De aanvaller van Ajax steekt niet in de beste vorm van zijn carrière, maar heeft nog altijd vertrouwen in zijn eigen kwaliteiten. De international van het Nederlands elftal weet dat hij zijn team bij de hand kan nemen als hij zijn basisplaats terugkrijgt.

"Natuurlijk wil ik altijd spelen en ik krijg genoeg minuten, maar momenteel is het vooral als invaller", zegt Promes voor de camera van FOX Sports. "Iedereen weet dat ik basisspeler wil zijn, dus is deze situatie teleurstellend. Vandaag heb ik echter laten zien meteen belangrijk te zijn", doelde Promes op de 2-0 van de Amsterdammers tegen PEC. "Mensen verwachten gewoon heel veel van me, maar als invaller is dat niet makkelijk. Het is moeilijk om in je ritme te komen."

Promes wijt zijn mindere prestaties niet aan het vertrek van Hakim Ziyech, die de aanvaller met een scherpe voorzet vaak in stelling bracht om tot scoren te komen. "Natuurlijk mis ik mijn maatje, maar je ziet het vandaag. Als ik erin sta, ben ik gewoon belangrijk." Promes was tot dusverre vijfmaal trefzeker in de Eredivisie. De aanvaller mocht van coach Erik ten Hag zes keer vanaf de aftrap beginnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen