Van Gaal tipt Koeman: "Messi maakt het Barça moeilijker"

13 december 2020, 08:46

Louis van Gaal ziet dat Ronald Koeman het in zijn eerste maanden als trainer van FC Barcelona moeilijk heeft. Van Gaal werkte zelf ook in Camp Nou en ziet dat zijn collega een streepje voor heeft, maar wél snel punten moet gaan pakken. Volgens Van Gaal is er een oplossing om het spel aanzienlijk te verbeteren, maar het is wel een riskante tip: Lionel Messi vaker passeren.

Messi kan dit seizoen nog niet imponeren zoals hij in het verleden deed en levert daarmee nauwelijks een bijdrage aan het povere spel van Barça. Van Gaal weet al langer wat de oplossing is. "Ik heb het twee jaar geleden al geschreven. Ik denk dat Messi het Koeman veel moeilijker maakt, in plaats van gemakkelijker", zei de oud-coach bij Ziggo Sport. "Ik, vanaf de buitenkant, zie dat spelers anders reageren. Ze spelen veelal met tien man. Luis Suárez is nu weg, anders waren het er negen."

Omdat Koeman een verleden heeft als speler bij de club, ligt hij volgens Van Gaal minder onder vuur. Daarom is de kritiek ondanks de negende plaats in La Liga nog mals. "Het is voor Koeman veel houdbaarder dan het voor mij destijds was, omdat ik geen oud-speler was van Barcelona", verklaarde Van Gaal, die twijfelt of Koeman volledig onschendbaar is. "Het ligt eraan welke president er gekozen wordt, dan kan het wel aan een zijden draadje hangen. Ik denk dat zijn resultaten in de Champions League in ieder geval goed genoeg zijn."

FC Barcelona kreeg afgelopen dinsdag echter opnieuw een flinke tik te verwerken. In de Champions League verloren de Catalanen de koppositie in de groep na een 0-3 nederlaag tegen Juventus. Daardoor treden Koeman en consorten in de achtste finales aan tegen een andere groepswinnaar, zoals Liverpool of Bayern München. De loting voor de knock-outfase van de Champions League is maandag. Eerst ontvangt Barça zondag in eigen huis Levante.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen