Room pakt Amerikaanse titel ten koste van Leerdam

13 december 2020, 08:40

Voormalig Vitesse en PSV-doelman Eloy Room heeft de titel gepakt in de Amerikaanse Major League Soccer (MLS). Met het Amerikaanse Columbus Crew won hij met 3-0 van Seattle Sounders, de club van een andere voormalig Vitessenaar en Feyenoorder: Kelvin Leerdam.

Voor Columbus Crew was het de eerste titel in twaalf jaar. De club van Room werd in 2008 voor het laatst kampioen. In het eigen MAPFRE Stadium kende Columbus een droomstart, want al binnen het halfuur stond het 2-0 voor de thuisploeg. Lucas Zelarayan was de grote man voor de winnaar van de Eastern Conference. De Argentijn was bij de eerste twee treffers de afmaker én aangever. Seattle Sounders, vorig jaar en in 2016 nog winnaar van de MLS, kwam er niet aan te pas.

Dat veranderde iets na de rust, toen de na zestig minuten ingevallen Leerdam met Seattle wat dreigender werd. Met ex-Ajacied Nicolas Lodeiro kregen de gasten wat mogelijkheden, maar Columbus-goalie Room kwam niet echt in de problemen. De oud-Vitessenaar kon na 82 minuten definitief juichen toen Zelaryan met zijn tweede treffer het duel besliste. Voor Room is het de derde prijs in zijn carrière, nadat hij eerder in 2017 de KNVB Beker won met Vitesse en in 2018 kampioen werd met PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen