Zidane: "Modric en Kroos waren f*cking briljant"

13 december 2020, 09:02

Zinedine Zidane heeft zichzelf weer wat lucht verschaft als trainer van Real Madrid. De Fransman kende een moeilijke periode bij De Koninklijke, maar boekte deze week uitstekende resultaten. Na de eerdere overwinning op Borussia Mönchengladbach maakte Real zaterdagavond een eind aan de ongeslagen reeks van Atletico Madrid: 2-0.

Zidane deed voor de Madrileense derby een beroep op het vertrouwde middenveld met Casemiro, Toni Kroos en Luka Modric. Eerstgenoemde opende zelfs de score voor Real, maar Zidane was vooral lovend over de andere twee middenvelders. "Toni en Luka waren f*cking briljant", zei de trainer tegen Marca. "We wilden het spel snel verleggen en de ruimte vinden met diagonale passes. En dat deden ze. Toni en Luka zijn exceptionele spelers."

Zo sloot Real een cruciale week dus goed af, nadat het vorig weekend al met 0-1 won bij Sevilla en ook de allereerste uitschakeling ooit in de Champions League werd afgewend met een 2-0 overwinning op Borussia Mönchengladbach. Tegen Atletico kwam Real bovendien niet in de problemen. "We hebben Atletico niet in de wedstrijd laten komen, ze hadden maar één kans met Saul. Het duel werd door ons gecontroleerd", zei Zidane.

Atletico redde het afgelopen week net in de Champions League door in een rechtstreeks duel af te rekenen met RB Salzburg (0-2), maar tegen Real kwam het er niet aan te pas. Het was de eerste nederlaag voor de ploeg van Diego Simeone in 26 wedstrijden en kan dit weekend de koppositie kwijtraken aan Real Sociedad. Al speelden de Basken wel een duel meer. "We speelden niet goed", zei Simeone tegen Marca. Hij wisselde Joao Felix in de rust, wat onderwerp van gesprek was. "Ik wilde frisheid in de aanval. Al snap ik dat Joao er niet blij mee was."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen