Vitesse verspeelt punten tegen Heerenveen

13 december 2020, 14:10   Bijgewerkt: 13 december 2020, 16:05

Vitesse heeft zich stukgelopen op een wisselvallig spelend sc Heerenveen. De Friezen konden in de eerste helft totaal geen vuist maken, waardoor de thuisploeg de wedstrijd makkelijk naar zich toe trok door een klutsgoal van Oussama Darfalou. In de tweede helft liet de uitploeg echter een ander gezicht zien en trok Sherel Floranus de stand snel gelijk. De 1-1 eindstand was uiteindelijk een terechte afspiegeling van de wedstrijd.

Koploper Ajax won gisteren met overtuigende cijfers van PEC Zwolle (4-0). Voor de Arnhemmers was er dus alles aan gelegen om deze wedstrijd winnend af te sluiten, zodat het niet verder achterop raakt. Ze waren de bovenliggende ploeg, maar echt overtuigend was het spel niet. De jonge Million Manhoef begon in de basis, maar overtuigde niet. De linksbenige speler speelde als rechtsback en dat bleek toch een extra moeilijkheidsgraadje. Hij liet wel durf zien, waar zijn medespelers in de openingsfase weinig creëerden. Een aardige vrije trap van Oussama Tannane na een halfuur spelen was tot dan toe de beste mogelijkheid. Doelman Erwin Mulder liet zich op een positieve manier zien, zoals wel vaker in de eerste helft. De wedstrijd grossierde in slordigheden en kabbelde steeds verder voort naar het rustsignaal.

Zo liet Heerenveen een totaal andere kant van zichzelf zien ten opzichte van de eerste helft. Nog geen minuut na de gelijkmaker wipte Henk Veerman de bal over Pasveer heen, maar konden de Arnhemmers opgelucht ademhalen toen het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Het lukte de thuisploeg maar niet om zich te herpakken en zo bleven de twee ploegen in evenwicht. Even hoopte Vitesse nog op een penalty, nadat Tannane ging liggen in het strafschopgebied, maar de VAR wilde er niet aan geloven. Vitesse verspeelt dus, na het eerdere verlies op PEC Zwolle van vorige week, weer punten in de Eredivisie en kan vanmiddag een aantal plekken gaan zakken op de ranglijst. Voor Heerenveen geldt dat ze zich na een belabberde eerste helft uitstekend hebben herpakt en blij mogen zijn met een punt. {image[344595][right-half][]}

Opstellingen en beoordelingen*

Vitesse: Remko Pasveer 6.5, Million Manhoef 5 (78' Hilary Gong -), Danilho Doekhi 5.5, Riechedly Bazoer 7, Jacob Rasmussen 5.5, Maximilian Wittek 5, Matús Bero 6, Oussama Tannane 7, Sondre Tronstad 5.5, Oussama Darfalou 6.5 (91' Thomas Buitink -), Loïs Openda 6 (78' Daan Huisman -)

SC Heerenveen: Erwin Mulder 7, Sherel Floranus 6.5, Jean Paul van Hecke 6.5, Pawel Bochniewicz 6, Lucas Woudenberg 5, Rodney Kongolo 5, Batista Meier 5 (46' Rami Hajal 7), Joey Veerman 6.5, Benjamin Nygren 6, Henk Veerman 5.5, Mitchell van Bergen 6

Man of the match: Rami Hajal

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.