BREAKING: Borussia Dortmund stuurt Lucien Favre de laan uit

13 december 2020, 15:33

Borussia Dortmund heeft trainer Lucien Favre ontslagen. Die beslissing volgt na de oorwassing tegen VFB Stuttgart, waarin het een 1-5 nederlaag leed. Assistent-trainer Edin Terzic neemt de honneurs tot het eind van dit seizoen waar bij de huidige nummer vijf van de Bundesliga.

Namens Borussia Dortmund reageert voorzitter Hans-Joachim Watzke op de beslissing om Favre de laan uit te sturen. "We zijn Lucien dankbaar voor zijn uitstekende werk in de afgelopen tweeënhalf jaar. Als professional en als persoon staat Lucien buiten kijf." Technisch directeur Zorc: "We vinden het moeilijk om deze stap te zetten, maar we zijn van mening dat we met de huidige ontwikkelingen onze doelstellingen voor dit seizoen niet gaan halen." Terzic zal het seizoen als trainer afmaken, waar huidig Gladbach-trainer Rose wordt genoemd als opvolger vanaf komende zomer. Terzic was eerder jeugdtrainer bij Dortmund en kwam als speler ook uit voor Besiktas en West Ham United. 

Favre was sinds medio 2018 de trainer bij BVB. De grote nederlaag tegen Stuttgart was de druppel, nadat het in de competitie al dramatisch presteerde met een vijfde plaats tot gevolg. Dortmund verloor al vier keer in de Bundesliga, waar het zich in de Champions League voor de volgende ronde plaatste als groepswinnaar. Met Favre aan het roer kon Dortmund echter nooit uitgroeien tot een echte uitdager van Bayern München. In 2018 kwam Favre over van OGC Nice, toen hij Thomas Tuchel opvolgde. Na het verloren duel met Stuttgart leek hij de bal al te zien hangen. "Het is moeilijk te verklaren. We hebben moeite om de bal te veroveren als team. Dan heb je een probleem. Wij waren heel erg slecht."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen