Bosz grijpt met Leverkusen koppositie in Bundesliga

13 december 2020, 19:51   Bijgewerkt: 13 december 2020, 21:04

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz is de nieuwe koploper van de Bundesliga. Op eigen terrein waren Die Werkself zondagavond met 4-1 te sterk voor 1899 Hoffenheim. Daarmee profiteerde Leverkusen optimaal van het puntenverlies van Bayern München.

Een werelddoelpunt leidde de overwinning van Bayer Leverkusen in. Na vier minuten nam Leon Bailey een korte corner, kreeg de bal terug en krulde vanuit een moeilijke hoek raak in de verre kruising. De aanvaller uit Jamaica nam twintig minuten later ook de 2-0 voor zijn rekening. Na een mislukte terugspeelpass van Andrej Kramaric passeerde hij doelman Oliver Baumann en schoot hij raak in het lege doel.

Met een comfortabele 2-0 voorsprong zocht Leverkusen halverwege de wedstrijd de kleedkamers op, maar vlak na rust deed Hoffenheim wat terug. Met een geplaatst schot bracht Christoph Baumgartner de spanning in de wedstrijd terug. Leverkusen bracht echter snel de marge weer terug naar twee doelpunten. Met een stift maakte Florian Wirtz de 3-1.

Leverkusen, met Daley Sinkgraven in de basis, kwam daarna niet meer in de problemen. De ploeg van Bosz had de score zelfs flink nog kunnen opvoeren, daar Hoffenheim de wedstrijd met negen spelers eindigde. Eerst kreeg Florian Grillitsch zijn tweede gele kaart en vervolgens overkwam Stefan Posch hetzelfde. Alleen Lucas Alario  profiteerde van de man-meer-situatie door in blessuretijd een strafschop te benutten.

Door de zege tegen Hoffenheim neemt Leverkusen de koppositie in de Bundesliga over van Bayern München, dat zaterdag niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Union Berlin. De voorsprong op de kampioen van Duitsland en RB Leipzig bedraagt één punt. Leverkusen komt woensdag weer in actie in de Bundesliga, maar maandag wordt ook een interessante dag voor de Duitse club. Dan wordt duidelijk wie de ploeg van Bosz treft in de eerste ronde van de knock-outfase van de Europa League.