Van Marwijk (68) keert na jaar terug als bondscoach van de VAE

14 december 2020, 08:54   Bijgewerkt: 14 december 2020, 09:01

Bert van Marwijk (68) is alweer terug bij de Verenigde Arabische Emiraten. De bondscoach werd een jaar geleden nog ontslagen als eindverantwoordelijke van dat voetballand, maar is daar maandag officieel teruggekeerd in zijn functie. Daarmee is hij de opvolger van Ivan Jovanovic, de man die hem juist opvolgde. 

Vanwege de tegenvallende prestaties werd Van Marwijk destijds na ruim een half jaar alweer aan de kant gezet: in de WK-kwalificatie stond de VAE er destijds niet goed voor en plaatsing leek onmogelijk. Eerder werd de ploeg onder Van Marwijk na een 4-2 nederlaag tegen Qatar uitgeschakeld in de groepsfase van de Gulf Cup, dat ook niet volgens de verwachtingen was.

In maart kan Van Marwijk in eigen land zijn rentree maken tegen Maleisië. In de WK-kwalificatiepoule staat het land er met de vierde plaats (van de vijf) overigens nog altijd niet florissant voor, want zonder de Nederlander aan het roer ging het niet bepaald beter. Met nog een volledige speelronde te gaan qua returns, ligt er nog wel perspectief voor deelname aan het eindtoernooi in Qatar in 2022. 

Lees ook: Van Marwijk: "Kans dat ik nog wat ga doen is heel erg klein"

Van Marwijk gaat bij VAE starten aan zijn vijfde klus als bondscoach. Eerder was hij keuzeheer van Nederland, Saoedi-Arabië, Australië en dus de Verenigde Arabische Emiraten. Als clubcoach had hij onder andere de leiding over Feyenoord, Borussia Dortmund, Fortuna Sittard en Hamburger SV. Bij de VAE treft hij overigens wel een andere leiding aan bij de bond: na het vertrek van Van Marwijk besloot de technische leiding destijds ook haar conclusies te trekken. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen