Letsch vindt dat arbitrage Bazoer en Tannane moet beschermen

14 december 2020, 10:19

Thomas Letsch vindt dat Oussama Tannane en Riechedly Bazoer meer beschermd moeten worden in de Eredivisie. De coach van Vitesse merkt dat zijn twee topspelers keihard worden aangepakt en dat daartegen te weinig wordt opgetreden door de Nederlandse arbitrage. "Ik propageer hier niet het trekken van gele kaarten. Maar spelers verdienen wel bescherming."

Dat vertelt hij tegenover De Gelderlander, over de behandeling van zijn twee sterspelers. "Tannane leeft van de dribbels. Met de bal aan de voet is hij razendsnel. Voor zo'n speler komen mensen naar het stadion. Maar hij wordt steevast onderuit geschoffeld", stelt Letsch. "Zo bereik je het moment dat Tannane zijn dribbels maar laat zitten. Maar dat willen we toch niet? Dat het voetbal kapot wordt gemaakt?", zei de coach.

Bovendien zijn de vele overtredingen in zijn ogen ook een middel om het tempo uit de wedstrijd te halen. Dat zag hij ook sc Heerenveen zondagmiddag continu doen. "Bij elke tempoversnelling van ons volgde een overtreding. Dan lag het spel stil en kon iedereen weer achter de bal gaan staan. Zo trokken ze een muur op. En daardoor kregen wij ook niet veel kansen. Het is dan aan de scheidsrechter op te treden bij spelbederf. Met geel op zak maak je niet zo snel nogmaals een overtreding", denkt Letsch, die ook kritiek had op de beslissing van de VAR.

Volgens de Duitser had Vitesse wel degelijk een strafschop verdiend toen Bazoer vlak voor tijd naar de grond ging, vanwege een hoog been van Rami Hajal. "Dat is gewoon een strafschop voor gevaarlijk spel", vindt Letsch. "Ik vind het vreemd dat dan de VAR wel aangeeft het moment terug te kijken en dat de scheidsrechter niet gaat kijken. De reden was dat de communicatie niet goed werkte. Dat vind ik een kwalijke zaak. Het is een cruciaal moment. De VAR faalt daar dan wel."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen