FC Barcelona vs. PSG kraker in de Champions League

14 december 2020, 12:24   Bijgewerkt: 14 december 2020, 13:37

De loting voor de achtste finale van de Champions League heeft een aantal topaffiches opgeleverd. In het Zwitserse Nyon werd het FC Barcelona van Ronald Koeman gekoppeld aan Paris Saint-Germain. Atlético Madrid neemt het op tegen Chelsea en titelhouder Bayern München stuit op SS Lazio.

FC Barcelona tegen Paris Saint-Germain is de meest in het oog springende affiche in de achtste finale van de Champions League. De ploeg van Koeman zat bij de loting in Pot 2 omdat het vorige week in de laatste groepswedstrijd tegen Juventus (0-3) de groepswinst uit handen gaf. Voor Frenkie de Jong wordt het een weerzien met Mitchel Bakker; de twee kennen elkaar van hun Ajax-periode. En voor de Franse topclub is het de eerste keer een ontmoeting met de Catalanen na de pijnlijke nederlaag in het seizoen 2016/17, toen een 4-0 achterstand door FC Barcelona nog werd omgedraaid.  

Bayern München, dat vorig seizoen de Champions League won, treft bij de laatste zestien het Lazio van Wesley Hoedt. Nathan Aké neemt het met Manchester City op tegen de verrassende achtstefinalist Borussia Mönchengladbach, Hakim Ziyech speelt met Chelsea een tweeluik tegen Atlético Madrid, Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk hebben met Liverpool zwaar geloot tegen het RB Leipzig van Justin Kluivert en het Juventus van Matthijs de Ligt stuit op FC Porto. Verder treft Luuk de Jong met Sevilla het geplaagde Borussia Dortmund en moet het Atalanta (dat Ajax uitschakelde) van Hans Hateboer, Robin Gosens, Marten de Roon en Sam Lammers het opnemen tegen Real Madrid.

Volledige loting:

Borussia Mönchengladbach - Manchester City

Lazio - Bayern München

Atlético Madrid - Chelsea

RB Leipzig - Liverpool

FC Porto - Juventus

FC Barcelona - Paris Saint-Germain

Sevilla - Borussia Dortmund

Atalanta - Real Madrid

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen