Rode kaart FC Twente-verdediger Oosterwolde geseponeerd

14 december 2020, 13:46   Bijgewerkt: 14 december 2020, 13:59

De rode kaart die FC Twente-verdediger Jayden Oosterwolde kreeg in het verloren thuisduel met AZ (1-3) is geseponeerd door de aanklager betaald voetbal. Daardoor kan de linksback komende zaterdag gewoon in actie komen als de Tukkers het in Venlo opnemen tegen VVV.

Oosterwolde werd tegen AZ in de slotfase weggestuurd door scheidsrechter Danny Makkelie na een vermeende overtreding op Zakaria Aboukhlal. De arbiter volgde daarbij het advies van zijn assistenten, die zagen dat Oosterwolde op de hakken stond van de AZ-aanvaller. Een strafschop voor die overtreding werd overigens teruggedraaid door VAR Dennis Higler omdat de vermeende fout plaatsvond buiten het zestienmetergebied. Teun Koopmeiners scoorde vervolgens de 1-3. 

Makkelie gaf de rode kaart omdat Oosterwolde een duidelijke scoringskans zou hebben ontnomen, maar kwam later na het zien van de beelden al terug op die beslissing. "Ik vind het geen overtreding en dus ook geen rood." Daarmee leek het seponeren van de rode kaart al een feit. Maandagmiddag maakte FC Twente dan ook melding van die beslissing door de aanklager betaald voetbal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen