Streuer: "Danilo tot eind van het seizoen bij FC Twente"

14 december 2020, 14:23

Danilo blijft dit gehele seizoen 'gewoon' bij FC Twente. Dat stelt technisch directeur Jan Streuer. Volgens hem staat het zwart op wit dat de huurling een heel jaar actief is in Enschede. Supporters van de Tukkers werden ongerust na een vraag van Hans Kraay jr. aan Erik ten Hag over een tussentijdse terugkeer van Danilo, maar twee dagen later haalt Streuer de kou al uit de lucht. 

Ten Hag werd bij FOX Sports gevraagd naar de mogelijkheid om Danilo al in de winterstop terug te halen naar Amsterdam. Bij Ajax is het nog altijd een grote tombola in de spitspositie en de Braziliaan is bij FC Twente momenteel gedeeld topscorer in de Eredivisie met tien goals. Het zou eventuele ontevredenheid bij Ten Hag kunnen verraden, maar hij stelt content te zijn met Lassina Traoré, Klaas-Jan Huntelaar en Brian Brobbey. Met Dusan Tadic heeft hij de 'Champions League-variant' bovendien nog achter de hand. "Ik verwacht in de winter geen wijzigingen, maar in het voetbal kan alles snel veranderen", zei Ten Hag daarover.

Die laatste opmerking zorgde voor onrust onder de aanhang van FC Twente, maar Streuer stelt dat Danilo in Enschede zal blijven zoals dat ook is vastgelegd met Ajax. Een tussentijds vertrek van de van Brentford gehuurde Halil Dervisoglu, momenteel wisselspeler bij FC Twente, is wel mogelijk. "Dat was een eis van Brentford", stelt Streuer bij Tubantia. "Wij zijn daarmee akkoord gegaan omdat we vlak voor het eind van de transfermarkt zaten en er nog een creatieve speler bij wilden hebben. Wij wilden alleen dan ook de voorwaarde hebben dat wij ook tussentijds tot ontbinding kunnen overgaan." Momenteel zijn er geen signalen dat Dervisoglu in de winterstop zal terugkeren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen