Lof voor Koeman en De Jong na diens meer aanvallende rol

15 december 2020, 07:52   Bijgewerkt: 15 december 2020, 08:06

Frenkie de Jong krijgt veel lof over zijn wedstrijd die hij afgelopen weekend op de mat legde tegen Levante. De Nederlandse middenvelder gaf de assist op Lionel Messi bij het enige doelpunt en deed dat in een meer aanvallende rol dan normaal. De Spaanse media spreken van 'de beste wedstrijd dit seizoen' voor de Oranje-international.

Marca vond de aanvallende rol van De Jong zelfs een cruciale beslissing van Ronald Koeman, omdat FC Barcelona al weinig stootkracht heeft voorin in de huidige ploeg. 'Hij haalde De Jong uit zijn favoriete positie en zette hem meer naar voren op het middenveld. Koeman heeft altijd gedacht dat diens positie meer voor de verdediging is, waar hij ook bij Oranje gebruikt wordt. Maar om hem wat meters naar voren te plaatsen, heeft zijn vruchten afgeworpen.'

De ochtendkrant stelt dat het doorschuiven van De Jong mede is gebeurd vanwege de discussies over het 4-2-3-1-systeem, waarin de Catalanen te weinig aanvallende dreiging zouden hebben. 'De Jong brengt frisheid voorin en juist aan beslissende passes ontbreekt het aanvallend. De Jong was duidelijk betrokken bij het aanvalsspel.' Als belangrijkste voorbeeld wordt de onderschepping van de Nederlander en de assist die daarop volgde genoemd.

Lees ookKoeman maakt korte metten met 'leugens' in Spaanse pers

Het medium schreef gisteren (maandag) al dat dit de De Jong is van uit zijn periode bij Ajax. 'De 23-jarige voetballer heeft de kwaliteiten om in de toekomst het verschil te kunnen maken bij de Blaugrana', schreef de Madrileense krant. Sowieso was de Spaanse pers positief over de Nederlander: De Jong zorgde voor veel diepgang bij FC Barcelona, kwam regelmatig in het zestienmetergebied en speelde duidelijk meer naar voren dan normalier. Of dat woensdagavond tegen Real Sociedad ook gebeurt, is nog niet bekend.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen