Van Hintum verwacht ooit terug te keren bij 'zijn club' Vitesse

15 december 2020, 09:37

Marc van Hintum is afgelopen week vertrokken bij Vitesse. Een verschil van inzicht deed de Arnhemmers besluiten om de samenwering in goed overleg te beeïndigen. Toch verwacht de voormalig verdediger ooit terug te keren bij de club waar hij meer dan vijftien jaar in verschillende functies werkte. "Het is een beetje mijn club."

Dat vertelt hij tegenover het Brabants Dagblad over zijn vertrek bij Vitesse, dat er naar aan zat te komen. Al het laatste half jaar had hij het gevoel dat zijn afscheid aanstaande was, nadat de Arnhemmers met de komst van technisch directeur Johannes Spors een andere weg zijn ingeslagen. Toch voelt hij geen racune na het besluit: "De houdbaarheidsdatum van scouts en directeuren bij clubs wordt steeds korter. Dan is het knap dat ik het 6,5 jaar heb volgehouden", stelt Van Hintum, die de club dan ook met een goed gevoel achterlaat.

"We laten de club met spelers als Danilho Doekhi, Oussama Tannane en Riechedly Bazoer geweldig achter", vindt Van Hintum, die nog niet weet wat hij gaat doen. "Ik neem een maand vrij en dan ga ik eens kijken wat er allemaal op mijn pad komt." Ooit zal hij weer bij Vitesse aan de slag gaan, zo verzekert hij. "Het is een beetje mijn club."

Lees ook: Vitesse bevestigt vertrek van Van Hintum na 'verschil van inzicht'

Met de komst van Marcel Klos als rechterhand van Spors werd Van Hintum feitelijk buitenspel gezet de laatste maanden bij Vitesse. Van Hintum was als speler tussen 1997 en 2001 actief bij Vitesse. In 2014 keerde hij als hoofdscouting terug bij de Arnhemmers. Op interim-basis was Van Hintum ook twee periodes technisch directeur van de club.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen