Nijhuis over optreden in Griekenland: "Prachtige belevenis"

15 december 2020, 09:58   Bijgewerkt: 15 december 2020, 10:03

Bas Nijhuis had afgelopen weekend de derby tussen PAOK Saloniki en Aris onder zijn hoede in Griekenland. De leidsman die normaliter veel laat doorgaan, trok ditmaal vijf gele kaarten en een keer rood voor een staflid van PAOK. "Bij elke beslissing staan ze weer voor je neus. Kun je nagaan als het stadion ook nog eens vol had gezeten."

Dat vertelt Nijhuis tegenover het Algemeen Dagblad over zijn optreden in Griekenland, waarvoor hij benaderd werd door de voormalige Engelse toparbiter Mark Clattenburg, die momenteel de baas is van de scheidsrechters in Griekenland. "Ze laten wel vaker buitenlandse scheidsrechters beladen potjes fluiten en ik kan me dat ook wel voorstellen. De hele week gaat het op straat en in de media alleen maar over deze wedstrijd. Ik merkte het ook maandagmorgen op het vliegveld. Iedereen begint met je over de wedstrijd. Als buitenlander krijg je van die aanloop niets mee, waardoor je meer onbevangen aan zo'n wedstrijd begint."

Dat het enige doelpunt van de wedstrijd uit een strafschop viel, zorgde ook voor veel emoties. "De VAR heeft 'm ook gecheckt, dus daar was geen discussie over mogelijk", stelt Nijhuis. "Althans, dat vonden wij. Ze hadden in het stadion twee spelerstunnels gemaakt en wij moesten in de rust naar binnen waar PAOK ook zat. Nou, dat hebben we geweten. Wat wij allemaal wel niet naar ons hoofd hebben gekregen. Ook van de begeleiding. Het is maar goed dat we geen Grieks verstaan, haha. Na afloop kwamen de twee teams ook op die plek elkaar tegen en toen ging het spektakel vrolijk verder. Ik vond het een prachtige belevenis."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen