Bosz verwacht ondanks koppositie zware derby tegen 1. FC Köln

15 december 2020, 14:34

Peter Bosz heeft in aanloop naar de derby met 1. FC Köln vooral de verwachtingen getemperd rondom zijn elftal. Na elf duels staat Bayer Leverkusen bovenaan de Bundesliga, maar verwacht desondanks een zware wedstrijd tegen de laagvlieger. "We zijn koploper en dan kijken mensen naar ons. Maar ik blijf herhalen: we hebben slechts elf duels gespeeld."

Dat zei de coach tijdens de persconferentie, voorafgaand aan de midweekse speelronde in de Bundesliga. "Het is moeilijk om aan de kop te komen, maar nog veel moeilijker om daar te blijven. Dit is een nieuwe ervaring voor ons", aldus Bosz, die vorig seizoen op bezoek bij 1. FC Köln met 2-0 verloor. Ook nu verwacht hij een zware wedstrijd. "Zij hebben hun systeem veranderd en daar zijn ze erg succesvol mee (zeven punten in de laatste drie duels, red.). Ik verwacht dat ze dat aanhouden, al zijn we op alle scenario's voorbereid."

Lees ook: Bosz blij verrast met koppositie

De Nederlandse coach vraagt vooral om strijdlust van zijn spelers, maar niet te veel. "Het is natuurlijk een derby, maar we willen de wedstrijd eindigen met elf spelers op het veld. Dat maakt het makkelijker om wedstrijden te winnen, dat hebben we in het verleden gezien", zei Bosz met een gllimlach op zijn gezicht.

Een basisplaats is er zeer vermoedelijk voor talent Florian Wirtz - hij speelt tegen zijn oude club - en Julian Baumgartlinger. "Hij speelt de laatste weken erg goed", aldus Bosz over de middenvelder. Santiago Arias, Paulinho, Exequiel Palacios, Sven Bender en Charles Aranguiz zijn niet inzetbaar voor Bayer Leverkusen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen