Willem II
0 – 0
RKC Waalwijk

Blind over Lille en beker: "Gezonde rivaliteit met Utrecht"

15 december 2020 – Zowel in de KNVB Beker als de Europa League is er sprake van een zware loting voor Ajax. De Amsterdammers spelen woensdag in de beker tegen FC Utrecht en werden in de Europa League gekoppeld aan het sterke Lille. Daley Blind beseft dat het zware duels worden.

Blind over Lille en beker: "Gezonde rivaliteit met Utrecht"

Lille is koploper van Frankrijk en zodoende een meer dan geduchte opponent voor de Amsterdammers. "Lille is een hele lastige ploeg. Heel veel kracht en snelheid in het team en veel individuele kwaliteiten", zegt Blind tegen Ajax TV. Hij speelde met zijn team vorig seizoen ook al tegen de Fransen. "Toen in de Champions League zijn we er ook niet zo langs gewandeld. We zullen op ons best moeten zijn om een tegenstander als Lille te kunnen verslaan. We willen graag doorstoten naar de volgende ronde. Aan de ene kant denk je aan een tegenstander die qua naam iets makkelijker is om in het toernooi te groeien, maar aan de andere kant zijn dit wel de potten die je wilt spelen. Het is een mooie uitdaging. Bij beide teams zijn er spelers weggegaan en bijgekomen. Lille doet niet voor niets bovenin mee in de Ligue 1. Dat zegt genoeg."

Maar eerst staat voor Ajax de wedstrijd van woensdag tegen Utrecht op het menu in de beker. Ook dat belooft geen simpele klus te worden, weet Blind. "Ajax - Utrecht zijn altijd beladen wedstrijden. Door de fans wordt het nu misschien iets anders, maar nog steeds is er die onderlinge strijd. Een bekerwedstrijd en zeker tegen Utrecht is een wedstrijd op zich. Wat de ranglijst is, maakt niet uit. Er is sprake van een gezonde rivaliteit. Er is zeker wel een bepaalde strijd tussen Ajax en FC Utrecht."

Ajax

gerelateerd