Lukkien blij: "Helemaal mooi dat het op onze manier is gebeurd"

16 december 2020, 07:38

Voor FC Emmen is de ban gebroken. De ploeg uit Drenthe won dinsdag voor het eerst dit seizoen een wedstrijd door in de beker met 2-1 te winnen van FC Groningen. Het vormde daarmee een zeer welkome opsteker. Trainer Dick Lukkien is tevreden.

Door de zege heeft Emmen zich geplaatst voor de achtste finales. "Dat is het belangrijkste, maar het is helemaal mooi dat het op onze manier is gebeurd", zei de trainer na de winst tegen RTV Drenthe. Hij zag dat het veranderen van het strijdplan bij rust bijzonder goed uitpakte. "Invaller Lentini Caciano en Marko Kolar verdienen daarvoor de credits. Dankzij hun diepgang werd de verdediging van Groningen opengereten en pakken we vanavond de zege."

Over basisklanten Nikolai Laursen en Donis Avdijaj was hij minder te spreken. "Ze brachten te weinig, hadden meer diepte-acties moeten maken. Bovendien liet Nikolai zijn man uit de rug weglopen bij de tegengoal. Dat mag niet gebeuren." Dennis Telgenkamp maakte daarnaast zijn rentree onder de lat en deed dat prima. Normaliter is Felix Wiedwald de eerste keus. "Ik heb hem opgesteld omdat hij goed traint en uitstekend is omgegaan met de keuze die ik heb gemaakt. Daarnaast verwachtte ik dat we tegen een ploeg zouden spelen die heel hoog druk zou zetten en ik wilde zien hoe we daar met een goed meevoetballende keeper mee om zouden gaan. Hoe dat ging? Dat is uitstekend gelukt", zegt Lukkien, die nog niet weet wie er vrijdag tegen PEC Zwolle onder de lat staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen