Lang: "Koos niet met hart, maar met het verstand"

16 december 2020, 08:20   Bijgewerkt: 16 december 2020, 08:29

Noa Lang market in de zomer de verrassende stap van Ajax naar Club Brugge, waar hij tot dusver prima uit de verf komt. In de zomer vond de jonge buitenspeler het moeilijk om voor België te kiezen en afhankelijk zag hij de deal ook niet zitten, maar hij is blij met zijn keuze.

Zijn zaakwaarnemer Bart Baving overtuigde hem om op gesprek te gaan bij Brugge. "Heel eerlijk? Toen ik voor het eerst van de interesse hoorde, zei ik nee. Ik wilde niet naar België. Het enige wat ik in mijn hoofd had was slagen bij Ajax. Bart heeft me uiteindelijk meegesleurd. Ik had die dag een barbecue. Ik ging mee onder de voorwaarde dat ik op tijd terug zou zijn. Nu ben ik heel blij dat Bart me heeft overtuigd. Het was een heel positief gesprek", vertelt Lang aan Voetbal International.

"In die periode had ik het lastig met mezelf. Ik zat niet lekker in mijn vel, werd elke dag wakker met het idee: Waar werk ik deze week naartoe? Ik speel waarschijnlijk toch niet. In Brugge voelde ik direct waardering. Ze wisten alles van me en deden veel moeite om me te halen. Ze hadden zich verdiept in de voetballer én de mens. Bovendien lag er een plan. Na dat gesprek kreeg ik dagenlang berichtjes. Van de trainer, de voorzitter, iedereen. "Nummer 10 ligt klaar" en "We hebben je nodig". Toen heb ik gezegd: Zeg de andere clubs maar af. Ik ga naar Club. Ajax wilde eigenlijk niet meewerken. Het kwam pas op de laatste dag van de window rond. Om 23.30 uur heb ik bij Jong Oranje nog allemaal zaken getekend en ingescand", vertelt Lang.

Duidelijk was dat hij meer speelminuten wilde gaan maken bij Ajax. Toen dat er niet van kwam, trok de 21-jarige buitenspeler zijn conclusies. "Op een gegeven moment heb ik in een gesprek met de trainer aangegeven dat ik klaar was met mijn situatie. Ik ben 21 jaar en moet elke week spelen. Ik had het ook graag anders gezien. Denk je dat ik het niet erg vond om op zo'n manier weg te gaan bij de club waar ik als klein jongetje al van droomde? Ik heb het daar echt niet makkelijk mee gehad. Opeens was mijn droom weg. De eerste wedstrijden die Ajax speelde na mijn vertrek heb ik niet gekeken. Het ging gewoon niet. Ik heb uiteindelijk niet met mijn hart maar met mijn verstand gekozen. Maar nee, ik heb geen spijt. Club Brugge is echt een fantastische club."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen