Snoei: "Ik hoop dat Schmidt vasthoudt aan zijn patroon"

16 december 2020, 10:09

Als het aan Mike Snoei ligt, wisselt PSV woensdagavond op de Vijverberg naar hartenlust in de basisopstelling. De trainer van De Graafschap wil graag stunten in de beker en denkt dat meerdere wijzigingen bij PSV goed kunnen uitpakken voor zijn team.

?De nummer drie van de Eerste Divisie slaagde er eerder dit seizoen in om bij 1-3 te winnen bij FC Twente. Een knap resultaat in de beker, weet Snoei. "Zeker als je ziet hoe FC Twente nu draait, wordt die prestatie steeds groter. Het waren maar een paar spelers die ze rust gunden, maar je zag dat ze die in de rust toch snel van de tribunes plukten om in te vallen. Ze zullen achteraf niet blij zijn geweest. Dat leek een beetje op onderschatting, dat hoop je ook. Ik hoop dat Roger Schmidt ook blijft vasthouden aan het patroon dat hij hanteert", zegt de coach tegen De Telegraaf.

Snoei vindt dat PSV 'allemaal goede spelers' heeft, maar ziet wel kansen. "Ik vind dat ze enorm sterk zijn, ben soms echt onder de indruk. Maar je zag het in de tweede helft tegen PAOK Saloniki, Sparta, SC Heerenveen en FC Utrecht: je moet een beetje brutaal zijn. Natuurlijk voel je het als er daar vier of vijf spelers af gaan. Je zag ook aan de reacties van spelers (Max en Donyell Malen, red.), dat ze dachten: waarom moet ik na zestig minuten stoppen? Als er zoveel af gaan, stokken ook de patronen. Maar het is de filosofie van Schmidt, die overal rekening mee houdt. Kun je niet meer vol gas, dan kom je er maar uit. Wij moeten proberen ze het zo moeilijk mogelijk te maken, in de duels komen. Het is toch lastig in dat - voor PSV - kleine stadionnetje, met een zeiknat veld en zware ondergrond. Wat is er mogelijk? Misschien wel helemaal niks, worden we volledig overklast. Maar ik ben wel benieuwd of we kunnen bijten in zo'n eerste helft."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen