'Ajax-opponent Lille moet spelers verkopen door problemen'

16 december 2020, 10:39   Bijgewerkt: 16 december 2020, 10:51

OSC Lille staat bovenaan in Frankrijk en is een ronde verder in de Europa League, maar toch zijn er grote zorgen bij de club. Volgens de regionale krant La Voix du Nord zit de club in een slecht schuitje wat betreft de financiën. De mogelijkheid bestaat dan ook dat er belangrijke spelers verkocht moeten worden in de winter.

Er is een verlies geleden tussen de 130 en 200 miljoen euro, weet Canal+. Voorzitter Gérard Lopez gaat vandaag om tafel met beleggingsfonds Elliott. Woensdag moet de club de cijfers presenteren aan de financiële waakhond DNCG, die de cijfers zal controleren. Om het gat te dichten zal er gesproken moeten worden over de situatie van de club van Sven Botman en zullen er bepalende spelers moeten worden verkocht.

Het is ook een optie dat grootaandeelhouder Lopez nieuwe investeerders in gaat brengen die het gat zullen dichten. Blijkt dat geen optie, dan zullen er mogelijk in de winter al spelers moeten worden verkocht om zo de balans te herstellen. Ook de optie dat de club van eigenaar gaat veranderen om de situatie op die manier op orde te krijgen, wordt niet uitgesloten in Franse media. Als er daadwerkelijk spelers worden verkocht in de winter, kan dat goed nieuws zijn voor Ajax. De Amsterdammers spelen na de jaarwisseling namelijk tegen Lille in de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen