Koolwijk baalt na uitschakeling: "We voetbalden niet meer"

16 december 2020 – Ryan Koolwijk (op archiefbeeld) baalt als een stekker van de pijnlijke 1-4 nederlaag die Almere City woensdagavond leed in de tweede ronde van de KNVB Beker. De Flevolanders kwamen in eigen stadion nog op voorsprong tegen VVV-Venlo, maar hadden daarna weinig in te brengen tegen de nummer vijftien van de Eredivisie. Volgens de middenvelder is er dan ook werk aan de winkel.

Koolwijk baalt na uitschakeling: "We voetbalden niet meer"

Almere kwam in het eigen Yanmar Stadion al snel op 1-0, al bleek dat onvoldoende voor een plekje in de achtste finales. "We begonnen goed, maar daarna voetballen we niet meer", aldus een teleurgestelde Koolwijk voor de camera van FOX Sports. "VVV ging wat hoger drukzetten, maar er was voldoende ruimte om daar tussendoor te spelen. Als we dat hadden gedaan, zouden we er beter uitkomen. We gingen teveel het spel van VVV spelen. Zij spelen veel ballen op Arias, die vandaag een goede wedstrijd speelde. Alleen denk ik dat we hem teveel helpen. We hadden achterin sneller moeten dubbelen om de angel uit VVV te halen."

De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie kan zich nu volledig richten op de strijd om promotie. "Ik vond dat het na het doelpunt niet goed stond. De afstanden waren niet goed, waardoor VVV gemakkelijk tussen de linies kon voetballen. In de rust worden dingen gezegd als meer in de duels komen. Dat klopt aan de ene kant, maar het is de vraag op welke momenten we dat moeten doen. De trainer had een goed plan. Het liep allemaal niet zoals het zou moeten. Waar we normaal gesproken de focus hebben, wat dat vandaag niet zo. In de Keuken Kampioen Divisie zijn wij vaak het fysiek sterke team. Dat was vandaag niet het geval. Als het fysiek niet kan, zie je dat wij voetballend nog tekortkomen."

Eredivisie

gerelateerd