Vrouwen Ajax en PSV uitgeschakeld in CL, jarige Martens scoort

16 december 2020 – Voor de Nederlandse vrouwenploegen die dit seizoen uitkwamen in de Champions League zit het Europese seizoen er vroeg op. Nadat aan het begin van de avond PSV voor de tweede keer onderuit ging tegen het oppermachtige FC Barcelona (4-1), bleek vervolgens Bayern München met 3-0 te sterk voor Ajax. Beide Nederlandse clubs sneuvelden zo al in de eerste ronde.

Vrouwen Ajax en PSV uitgeschakeld in CL, jarige Martens scoort

PSV maakte vorige week al op pijnlijke wijze kennis met de Champions League. De loting koppelde de Eindhovense vrouwen tijdens hun debuut in het toernooi al in de eerste ronde aan titelfavoriet FC Barcelona, de club van Lieke Martens. Die eerste ontmoeting eindigde in 1-4 voor de Catalanen en ook vandaag bleek het krachtsverschil te groot. Al na vier minuten lag de openingstreffer van Caroline Hansen erin. Het was de aanzet voor opnieuw een ruime uitslag, waarbij een hoofdrol was weggelegd voor de jarige Lieke Martens. Zij scoorde twee van de vier doelpunten. Hansen was goed voor de 3-0 en kwam dus ook tot twee treffers. Net als in Eindhoven kon PSV ook in Barcelona in de slotfase nog iets terugdoen via opnieuw Joelle Smits, maar meer dan een eretreffer was het niet. 

De Ajax-vrouwen leken op voorhand iets meer kans te maken dan PSV. Ook voor hen was de opgave echter lastig: in München moest het een eerdere 3-1 nederlaag goedmaken. Dat bleek al snel een moeilijk verhaal toen de Nederlandse Lineth Beerensteyn al binnen een halve minuut de 1-0 binnen schoot. Bayern bleek te sterk en liep na rust verder uit op de Amsterdammers, die er zelf nauwelijks aan te pas kwamen. Een goed afgemaakte goal van Lea Schüller en een door Sydney Lohmann benutte strafschop bepaalden de eindstand op 3-0. 

Eredivisie

gerelateerd