Juve morst tegen Atalanta, Ronaldo mist penalty

16 december 2020, 20:35

Juventus heeft opnieuw dure punten gemorst in de Serie A. De Oude Dame speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Atalanta. Cristiano Ronaldo miste een strafschop, waardoor Juve al voor de zesde keer dit seizoen gelijkspeelde. Daardoor dreigt het verder achterop te raken bij koploper AC Milan, dat later vanavond in actie komt bij Genoa.

De afgelopen jaren werd Juventus met het grootste gemak kampioen, maar dit seizoen wil het onder de nieuwe trainer Andrea Pirlo nog niet echt vlotten in de Serie A. Atalanta, met Marten de Roon en Hans Hateboer in de basis en Sam Lammers negentig minuten op de bank, hield vrij gemakkelijk stand en kreeg zelfs kansen op meer. Matthijs de Ligt deed negentig minuten mee bij de thuisploeg en maakte zoals altijd een solide indruk.

Ronaldo had na een uur spelen dé kans om Juventus naar de zege te schieten, maar zijn inzet werd gestopt door Pierluigi Collini. Bij Atalanta viel Papu Gomez overigens na 53 minuten in. Opmerkelijk, aangezien de aanvoerder overhoop ligt met trainer Gian Piero Gasperini. Beide ploegen schieten weinig op met het gelijkspel en moeten al vroeg in het seizoen in de achtervolging.